Praktische info

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 1 oktober 2022 via www.inschrijven.nl. Let op we hanteren een maximum aantal van 1100 deelnemers.  

Inschrijfkosten bedragen € 10,00 per persoon.

 

Startnummer

Het startnummer met de meegeleverde speldjes en begeleidende brief wordt per post opgestuurd naar het door u opgegeven adres eind december of begin januari voorafgaand aan het event. Gelieve op de dag van de Hulst by Lightrun het borstnummer ongevouwen aan te brengen aan uw voorzijde op borsthoogte ivm correcte tijdregistratie.

Ook dit jaar zijn er horizontale en verticale barcodes op het startnummer weergegeven. Zorg ervoor dat deze barcodes goed scan-/zichtbaar zijn tijdens uw finish. Deze barcode-tijdsregistratie is mede mogelijk gemaakt door onze mediasponsor Nederdesign uit Sas van Gent en is voor de 9,1km en 5,4km hardlopen. Niet voor de 5.4km wandelen. De hardlopers/sters voor beide afstanden dienen direct na hun finish rechts voor te sorteren in de finishfuik. Wandelaars mogen in de finishzone rechtdoor. 

Ook zeer belangrijk…. .als finale aan het einde van het event (na de huldigingen) is er een speciale loterij met kans op zeer mooie prijzen die beschikbaar zijn gesteld door onze sponsoren. Dit borstnummer dient als bewijs, als jouw nummer uit de hoge hoed wordt gehaald.

 

Hoofdlampje

Er is een afhaalbewijs voor het hoofdlampje bijgevoegd bij het (per post opgestuurde) borstnummer. Hiermee kunnen alle ingeschreven deelnemers hun hoofdlampje ophalen vanaf 18.00 uur in de hal van het gemeentehuis Grote Markt 21 te Hulst. Tevens kunt u eventueel tassen in de gemeentehal wegleggen. Let op: organisatie is niet verantwoordelijk voor diefstal of schade aan uw eigendommen. Er zijn geen douche- of toiletmogelijkheden door de organisatie voorzien.

Tevens wordt er gevraagd om u origineel en feestelijk aan te kleden tijdens onze Hulst by Lightrun. Zo dingt u mee naar de origineelst verklede persoon of groep: "Het licht van Ulst”. 

 

Parkeren

Voor parkeergelegenheid (na 18:00 uur gratis) kun je op de volgende plaatsen terecht:

 • 's Gravenhofplein                                          
 • Galgebolwerk                                               
 • Oranjebolwerk                                              
 • Havenfort
 • Stationsplein
 • Prince bolwerk

Download de parkeerlocaties als PDF bestand (1mb).

Gelieve geen gebruik te maken van de parking op de Grote Markt op de dag van de Hulst by Lightrun.

 

1e Start 19:30 uur - HARDLOPERS 5,4 & 9,1km - Grote Markt van Hulst

Er is een speciale opbouw naar het startmoment op de muziek van Coldplay - A Sky Full Of Stars. Het startschot op de Grote Markt zal om 19.30 uur gezamenlijk worden gegeven door burgemeester Jan Frans Mulder en een grote afvaardiging van de Hulsterse wethouders. Tevens zullen zij allen vervolgens ook deelnemen aan de Hulst by Lightrun.  

Let op: Bij innemen van de startpositie dienen de snelle hardlopers zich vooraan en de tragere hardlopers zich achteraan op te stellen. 

2e Start 19:35 uur - WANDELAARS 5,4km - Grote Markt van Hulst (nieuw)

 

Parcours 5,4 km en 9,1 km

Splitsing hardloopafstanden

Ter hoogte net voor de Gentsepoort (op 5,1km bij het afgaan van de Hulster wallen) splitst het parcours van de 5,4 en 9,1 km. De wandelaars en hardlopers van de 5,4km gaan naar rechts op splitsing en beëindigen hun route via de Gentsestraat op de Grote Markt. De hardlopers van de 9,1 kilometer vervolgen hun route door links te gaan op splitsing richting de Van der Maelstedeweg. Tevens dienen bij de finish de hardlopers rechts richting de finishfuik en de wandelaars links aan te houden. 

 

Supporters

Ook supporters zijn uiteraard welkom tijdens dit avondevenement. Een leuke gezellige plek langs de route vind je onder andere bij de Keldermanspoort en de stadsmolen. De molendeuren staan deze avond wagenwijd open voor de passerende deelnemers. Op dit deel van de route zorgt een DJ en zeer mooie verlichting door Bankie ism Sound2Move voor een feestelijk sfeertje. Ook binnenstadbewoner, troubadour van Ulst en hardloper Frans Verwilligen draagt bij aan een oppeppende “Hulsterse Highfive Happening“ langs het parcours thv de Bellinghof op ong. 4,5km. Aan het einde van het stadspark, nabij het Havenfort, houdt de Sjores Ambras Band er gegarandeerd de stemming in. Ook op de Van der Maelstedeweg (thv busstation tegenover Boerderij Boonman) wordt een muzikaal licht punt gecreëerd door CX Sound & Light.

 

Bijzonder uitgelicht

Er zullen diverse locaties op het parcours bijzonder uitgelicht worden waaronder een gedeelte van het stadspark, de Van der Maelstedeweg en de stadmolen. De route wordt met led-lichtstaven uitgezet. Bij de start en finish zal een bijzondere en niet te missen wereldse act acte de préséance geven. Bij goede weersomstandigheden zal in het stadspark en aan de finish een zeer bijzonder groot lichtpunt langs het parcours opdoemen. Een enorme Nightglow heteluchtballon verzorgt door Jahoo Ballonvaarten zal de deelnemers en toeschouwers sfeervol verlichten en verwarmen.

 

Prijsuitreiking 21:00 uur - Finishlocatie

De sfeervolle en originele prijsuitreiking voor de eerste drie hardlopende vrouwen en mannen (per afstand) vindt plaats op de Grote Markt om 21.00 uur. Aansluitend wordt door een jury de trofee uitgereikt voor de origineelst verklede persoon of groep ‘Het leukste licht van Hulst’. Na de finishlijn ontvangen alle hardlopers en wandelaars een aantal gezonde versnaperingen zoals een Energy bar(Sport2), een appel(Casteels), een flesje water(Sligro) en wederom een originele medialle als herrinnering. Als kers op de taart dingen alle deelnemers met hun borstnummer in de finale loterij mee naar prachtige prijzen die beschikbaar zijn gesteld door onze sponsoren.

 

Afterparty

Het feest zal ongetwijfeld voortdurend tot in de late uurtjes in de cafés op en rond de Grote Markt waar ook de vrolijke noten van de Sjores Ambras Band en de Afterparty DJ’s van ME Music & Entertainment te horen zullen zijn.

Algemene voorwaarden deelname Hulst by Lightrun:

Artikel 1     Deelname

 • Deelname aan het evenement kan plaatsvinden indien hij/zij de inschrijving volledig en naar waarheid heeft ingevuld, indien het inschrijfgeld volledig is voldaan en indien de deelnemer/ster akkoord is gegaan met de algemene voorwaarden.
 • De deelname aan ons evenement geschiedt door de deelnemer persoonlijk. Het is niet toegestaan een ander persoon in plaats van de aangemelde deelnemer aan een evenement deel te laten nemen. (o.v.b.)
 • Indien de deelnemer verhinderd is aan het evenement deel te nemen, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.
 • Stichting Hulst by Lightrun kan op grond van uitzonderlijke omstandigheden zoals COVID-19 / overmacht (art.6:75BW) tot 1 week voorafgaand aan event, besluiten het event geen doorgang te laten vinden. Uw inschrijving zal doorgeschoven worden naar de eerstvolgende editie, een jaar later.
 • Stichting Hulst by Lightrun kan op grond van uitzonderlijke omstandigheden besluiten het evenement voortijdig te beëindigen, op te schorten of te neutraliseren.

Artikel 2     Aansprakelijkheid

 • Deelname geschiedt op eigen risico en verantwoording.
 • Stichting Hulst by Lightrun is niet aansprakelijk voor enige schade, hoe ook genaamd, die de deelnemer of derden mocht lijden als gevolg van de deelname of betrokkenheid.               
 • De organisatie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor persoonlijk gemaakte kosten wanneer het evenement door overmacht afgelast dient te worden.
 • De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat deelname een goede gezondheid in zowel psychische als fysieke zin vereist, hij/zij aan deze eis voldoet en dat hij/zij zich door voorbereiding/training en anderszins zich voldoende zal hebben voorbereid op het evenement.

Artikel 3     Portretrecht

 • Deelnemer verleent bij voorbaat toestemming aan Stichting Hulst by Lightrun voor openbaarmaking van tijdens of rond het evenement gemaakte foto’s en beeldmateriaal en dergelijke, waarop de deelnemer zichtbaar is.

Artikel 4     Persoonsgegevens

 • De deelnemer geeft toestemming de door de deelnemer verstrekte persoonsgegevens en resultaten te gebruiken en/of verwerken voor zo ver dat nodig is voor het organiseren van het evenement. Deze gegevens zullen worden weergegeven in diverse media zoals oa.: www.hulstbylightrun.nl, onze facebookpagina en diverse andere media.

Artikel 5     Kleding bewaring; persoonlijke eigendommen

 • Indien de organisatie van de Hulst by Lightrun gedurende het evenement – zaken van de deelnemer voor hem/haar bewaart of indien de deelnemer– zaken achterlaat in een al dan niet beheerde ruimte, is Stichting Hulst by Lightrun niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door verlies, diefstal, vermissing of beschadiging enzovoort.

Check hier alle hardloop uitslagen van de 6e Hulst by Lightrun 2020

Bekijk de uitslagen